Vuoden Luontokuva –kilpailu on ikoninen instituutio, joka ihastuttaa katsojiaan jo 42:tta vuotta. Historiallisella Haminan Raatihuoneella on nähtävissä 9.6–12.8.2023 kaikkien vuoden 2022 kilpailun sarjavoittajien ja palkittujen töiden lisäksi myös lumovoimaisimpia luontokuvia vuosien varrelta.

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n tavoitteena on löytää uusia tuoreita näköaloja suomalaiseen luontoon. Luontokuvaajien kokemista elämyksistä, yllätyksistä ja oivalluksista kumpuava palkittujen kuvien kokonaisuus kertoo luontomme moni-ilmeisyydestä – sen karuudesta ja yltäkylläisyydestä.

Menestyminen Vuoden Luontokuva -kilpailussa on monen suomalaisen luontokuvaajan haave. Ammattilaisten lisäksi palkintosijoille ovat vuosien varrella nousseet myös monet harrastajakuvaajat. Hei näyttelyvieraamme, oletko sinä tulevien vuosien palkittu luontokuvaaja? 

Tämän kaikille aisteille rakennetun luontokuvanäyttelyn bonus on Haminan Raatihuoneen suurimmasta salista löytyvät Tove Janssonin vuonna 1952 maalaamat yli viisimetriset meriluontoa, ihmisiä ja merenneitoja kuvaavat mielikuvitukselliset maalaukset tuhansine yksityiskohtineen. 

LIPUT:
Lippuja näyttelyyn voi ostaa Hamina Raatihuoneelta näyttelyn sisäänkäynniltä näyttelyn aukioloaikojen puitteissa.

Aikuiset: 5€
Alle 18v. pääsevät näyttelyyn maksutta.
(LUONNON LUMOUS – Suomen parhaat luontokuvat -näyttelylipulla pääset myös Esko Valtaoja – Kotona maailmankaikkeudessa näyttelyyn.)

NÄYTTELY AVOINNA:
9.6.–12.8.2023 ti-su klo 11–18

Luonnon Lumous – Suomen parhaat luontokuvat -näyttelyn mainosilme

Näyttelyn järjestäjä: Haminan kaupunki
Näyttelyn mahdollistaja: Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry