Joulun alla 2023 Suomen festivaalikaupunki Hamina muuntautuu tunnelmalliseksi joulukaupungiksi. Suositussa ja odotetussa Haminan Linnoituksen Joulu -tapahtumakokonaisuudessa on jälleen luvassa valoa, taidetta sekä jouluista tunnelmaa.

Joulutunnelma on taattu, kun Haminan keskusta-alueella kadut, puistot ja putiikit täyttyvät jouluvaloista ja hurmaavista jouluikkunoista. Joulutorin myyntikojut avaavat ovensa ja käsityönä valmistetut koriste-esineet sekä herkut pääsevät esille. Raatihuoneen ja Linnoituksen alueelle keskittyvään ohjelmaan kuuluu runsaasti koko perheen tapahtumia.

OHJELMA

Haminan Linnoituksen Joulu kerää sisäänsä Haminan suositut, vanhat ja tutut jouluohjelmat sekä uudet jouluiset tapahtumat. Alla muutama joulun ajan perinteikkäistä tapahtumista. Tarkempi ohjelma julkaistaa myöhemmin syksyllä 2023!

Haminan jouluikkunat 1.–24.12.
Hurmaavat päivittäin avautuvat Haminan jouluikkunat nähtävillä tänäkin vuonna! Tapahtuman vastuullisena järjestäjänä on Haminan linnoituksen wanhat talot ry.

Annan Narinkat 2.12.
Kauppiaantalomuseon hurmaavassa 1800-luvun puolivälin puutalomiljöössä järjestetään tänäkin vuonna ohjelmalliset käsityömyyjäiset. Lisäksi kauppiaantalomuseo verhoutuu joulutunnelmaan! Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Wanhan Holviston Joulu 9.–10.12.
Wanhan Holviston Joulu on koko perheen tunnelmallinen ja perinteinen joulumieltä tuova myyntitapahtuma Hamina Bastionin holvistotiloissa ja kenttäalueella lauantaista suunnuntaihin 9.–10.12. klo 10–16. Mukana yli 100 myyjää! Tapahtumassa voi kokea kiireettömyyttä ja aistia jouluisten herkkujen tuoksua ja makua sekä nuotion lämpöä. Lisäksi tarjolla on monenlaista jouluista ohjelmaa ja tekemistä lapsille.

Kuvankaunis minihevoskaruselli luo tunnelmaa Wanhan Holviston Joulussa koko tapahtumaviikonlopun ajan! Tapahtumaan on vapaa pääsy!

Tonttu Raatihuoneentorin myyntikojulla.
Tonttu Raatihuoneentorin myyntikojulla jouluna 2022.