Kari Harju istumassa rappusella.

Haminan pääkirjastolla on Valojen yössä pidennetty aukiolo klo 21 saakka. Sisätiloissa, Kasper-salissa pääsee nauttimaan klo 18 tanssimusiikkitaituri Teemu Harjukarin soolo-ohjelmistoa. Kesäillan valssi -ohjelmasta ja tanssiorkesteri Taivaanrannan maalareiden keikoilta tuttu Harjukari viihdyttää kirjastolla yleisöään ikivihreillä tunnin verran klo 19 saakka. 

Harjukarin jälkeen Kasper-salissa konsertoivat Miehikkälän Musakurssilaiset klo 19.30. Musakurssilaiset 5v – aikuisiin harjoittelevat kesäisin, viikon kestävän kurssin aikana. Eniten he soittavat kansanmusiikkia mutta ohjelmistossa on elokuvamusiikkia, lastenlauluja, hittejä ja kaikkea mistä innostutaan. Kaikenikäiset ovat tervetulleita mukaan porukkaan, soitto- ja lauluinto ovat tärkeintä. Opettajina ovat Aki Hietala, Susanna Apo-Syrjänen, Saija Penttilä ja Jaakko Penttilä, sekä Tomi Pekkola.

Molempiin konsertteihin jaetaan kirjastolta 40 ilmaislippua ennakkoon ja/tai tapahtumapäivänä ovelta. 

Konserttien lisäksi Lukukoira Nipsu on tavattavissa lastenosastolla klo 17-17.30. Kirjaston poistokirjamyynti on avoinna iltaan saakka, samoin kuin Kirjastogalleriassa Haminan Taideseuran näyttely. Näyttelyn yhteydessä on myös Valojen yö -kilpailu, jonka palkintona vastanneiden kesken arvotaan lahjakortti Suomalaiseen Kirjakauppaan. 

Kirjasto myös jalkautuu – vai pitäisikö sanamuodon olla: pyöräytyy – Valojen yöhön. Kirjastopalveluiden koordinoima Haminan uusi monipalveluauto Päivänsäde parkkeeraa Valojen yössä kauppatorin laidalle puiston puolelle klo 16-20 vastaanottamaan vierailijoita.