Haminan festivaali- ja kulttuurikesän helmi on maailmankuulun muumihahmojen luojan,
kuvataiteilija-kirjailija Tove Janssonin maalauksista ja piirroksista koottu näyttely Haminan Raatihuoneella.

Merikaupunki Haminassa on nähtävillä Tove Janssonin (1914–2001) kymmeniä teoksia taiteilijan perheen ja Moomin Characters -yhtiön kokoelmista. Maalauksista ja piirroksista avautuu Haminan historialliselle Raatihuoneelle näyttely, jossa korostuu taiteilijan läheinen suhde mereen.

Tove Jansson ja meri -näyttelyn keskiössä nähdään myös kaksi Haminan kaupungin 300-vuotisjuhliinsa Tove Janssonilta tilaamaa, yli viisi metriä leveää suurteosta. Toinen tauluista kuvaa linnoituskaupungin historiaa sadoin hykerryttävin yksityiskohdin ja toinen, kuin unenomaisesti, samaa tarinaa meren pohjalla. Nämä Tove Janssonin vuonna 1952 valmistuneet ja nyt 70 vuotta täyttävät suuret maalaukset tulevat ensi kertaa suuren yleisön nähtäville.

Näyttely on avoinna 10.6.-13.8. Haminan Raatihuoneella, ympyräkaupungin sydämessä os. Raatihuoneentori 1, joka päivä klo 11-18. Juhannuksena pe-su 24.-26.6. suljettu sekä to 14.7. klo 11-14.30.

Tove Jansson ja meri -näyttelyyn liput maksavat 5€/hlö, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Tove Jansson ja meri -näyttelyn ilmeen suunnittelijana toimii vuoden 2020 Suomen
Kansallismuseon Muumi-näyttelyn arkkitehti Alexander Reichstein. Näyttelyn tekevät yhteistyössä Haminan kaupunki ja Moomin Characters.