Bastionissa löytyy perjantaina 10.9. Musa- ja tanssistaget, joissa esityksiä on tarjolla klo 17.00-22.00. Liput esityksiin ovat jaossa ennakkoon Haminan pääkirjastolta 1.9. alkaen ja jäljellä olevia lippuja voi kysellä suoraan Bastionin portilta. Lisäksi Bastionista löytyy Lähikukka-työpaja sekä Merirosvoseikkailu.
Uppo-outo ja kumiankat bändin promokuva, jossa artistit pukeutuneina ankoiksi.

Uppo-Outo ja Kumiankat (klo 17-18)

Uppo-Outo ja Kumiankat on haminalainen lastenmusiikkiyhtye. Kumiankat asuvat kesäisin Haminan Ankkalammella ja purjehtivat talvisin kumijollalla ympäri maailman meriä. Uppo-Outo ja Kumiankat on nähty esiintymässä kahdesti mm. Maailma kylässä -festareilla. Kansainvälisyys ja suvaitsevaisuus ovat poppoon kantavia teemoja. Valojen Yössä ja Hamina Bastionissa Kumiankat esiintyvät nyt kolmatta kertaa. Edellisen kerran yhtyeen räpylät iskivät tahtia Valojen yössä vuonna 2012, lähes kymmenen vuotta sitten, mutta ankkojen meininki ei näytä hiipumisen merkkejä.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Jukkis-Ankka (haitari), Lasse-Ankka (rumpu), Uppo-Outo, Miika-Ankka (musta kitara), Hannu-Ankka (ukulele). Kuvasta puuttuu Jukka-Ankka, jonka heiniä ovat laulu ja kitarointi. (Miika-Ankkaa ei nähdä Valojen yön kokoonpanossa.) Kuva: Eve Forsman

Ruffle Armyn kolme taiteilijaa pastellin värisissä asuissa ja meikeissä.

Jättikuplailua ja yksisarvistaikaa klo 17 ja 18.20

Bastionin hiekkakentällä nähdään myös helsinkiläisen Ruffle Armyn jättisaippuakupla-taiturointia aikataulutetun ohjelman väleissä. Ruffle Army tuo Bastioniin erityistä yksisarvistaikaa.

Seepiakuva, jossa kaksi hattupäistä esiintyjää.

Tanssiteos: He halusivat juoda kupin kahvia… (klo 18.00-18.30)

Tanssistagella

He halusivat juoda kupin kahvia… on humoristinen tanssiteatteriteos, joka tempaa mukaansa abstraktiin tapahtumaympäristöön. Teoksen hahmot Brigitte ja Lisbeth saapuvat autioituneeseen, hylättyyn kahvilaan, johon maailman uhkat ja vaarat eivät yllä. Heitä odottaa seikkailu, joka kiidättää koomiset hahmot tapahtumasta toiseen ja saavat yleisön ratkeamaan nauruun kerta toisensa jälkeen. Kesto n. 20 min.

Koreografia: Janick Detcheverry (FRA) ja Helena Kekäläinen

Tanssi: Helena Kekäläinen ja Heli Kärki

Tulitaiteilija kädessään soihtu.

Haminan Teinisirkuksen Valojen yö -show (klo 19.00-19.45)

Tanssistagella

Haminan Teinisirkuksen Valojen yö -show tuo estradille perinteikkään haminalaisen sirkuksen monipuolista osaamista. Hamina Bastionin huikeista puitteista otetaan kaikki ilo irti; sirkustaiteilijoita nähdään esityksessä ilmassa, permannolla ja yksipyöräisten päällä.

Flippipuiston promokuva.

Flippipuisto (klo 20.00-20.45)

Flippipuisto on skeittipunkin, ysärimusan ja suomirockin sekoitusta. Siinä kuulee myös skata, iskelmää ja jopa rautalankaa. Helsingin Vaasankadulla muutamia vuosia sitten perustettu Flippipuisto julkaisi viime vuonna kauan kypsyttelemänsä debyyttialbumin Sumuiset aamut, sekavat yöt TMH Productionsin kautta. Yhtye työsti itse tuottamaansa debyyttiä lähes koko vuoden 2019 ajan yhteistyössä Juho Virtasen (äänitys) sekä Lauri Elorannan (miksaus) kanssa. Bändin jäsenten historiasta ja nykyhetkestä löytyy kirjava liuta erilaisia bändejä, kuten Anal Thunder, Hybrid Children, Paara, Caroline, Heikki Kuula & Koirakaverit ja The Prostidudes. Yhtä pienimuotoisempaa terassikeikkaa lukuunottamatta Flippipuisto on Haminan yleisölle uusi tuttavuus.

Kuva: Teppo Ristola
Varvaran promokuva navetan edessä.

Varvara (klo 21.00-21.45)

Musastagella

Haminassa perustettu ja edelleen Kymenlaaksosta käsin maailmalle operoiva Varvara pitää yllä 1990-luvun kitaravetoisen rockin henkeä. Viime keväänä viidennen pitkäsoittonsa Bad Acting Good julkaissut yhtye on kerännyt paljon suitsutusta Suomesta ja maailmalta tyylikkäistä albumijulkaisuistaan sekä energisistä keikoistaan. Haminassa yhtye nähtiin Hamina Bastionin estradilla viimeksi vuonna 2018 edellisen pitkäsoiton Go julkistuksen ja yhtyeen 10-vuotista taipaletta juhlivan keikan merkeissä.

Kuva: Ritva Muhli

Merirosvo kartan edustalla.

Satumatka Productions: Merirosvoseikkailu klo 15-18 (ennakkoilmoittautumiset)

Eräänä päivänä meren aallot olivat huuhtoneet rantaan pullopostin, jossa oli salainen kartta. Onko johonkin piilotettu aarre?

Seikkailu alkaa Hamina Bastionin holviston edestä, merirosvolipun kohdalta. Seikkailureitti kiertää kartan mukaisesti Bastionin ulkoalueella ja palaa takaisin holvistoon. Kesto n. 25 min. Ikäsuositus 4-10 vuotiaille lapsille yhdessä perheen kanssa. Mukana voi olla eri ikäisiä lapsia ja ryhmää kohden tarvitsette min. yhden mobiililaitteen, johon on ladattu maksuton QR-koodin lukija sovelluskaupasta. Haminan kaupungin kulttuuripalvelut tarjoaa seikkailun osallistujille maksuttomana.

Seikkailuajan varaus ennakkoon: www.satuholvisto.fi/

(Osallistuminen on mahdollista myös ilman ennakkovarausta, mikäli seikkailuaikoja on jäljellä, mutta paikan varmistat ennakkovarauksella.)

Lisätietoja: Satu Liikkanen p. 040 7120401/ Satumatka productions

Lähikukka-työpaja Hamina Bastionissa klo 18-22 – Tervetuloa Uudenkujanahon Kukkabaariin! (ennakkoilmoittautumiset)

Tule tekemään oma satokauden kukkakimppu Haminan Onkamaalla kasvatetuista leikkokukista. Ohjatussa työpajassa kerrotaan kotimaisesta leikkokukasta, esitellään lajeja ja opastetaan syksyisen kimpun sitomiseen.

Työpajan kesto on n. 30 min. Pajaan otetaan kerrallaan n. 20 hlö. Jokaiselle seurueelle on oma työskentelypiste ja työpajassa huolehditaan turvaetäisyyksistä. Työpajassa edellytetään hengityssuojainten käyttöä, koska ollaan sisätilassa. Haminan kulttuuripalvelut tarjoaa työpajan osallistujille maksuttomana.

Viisi kukkabaari-kattausta:
1. paja klo 18.00
2. paja klo 18.45
3. paja klo 19.30
4. paja klo 20.15
5. paja klo 21.00

Ilmoittautuminen 8.9. mennessä sähköpostilla osoitteeseen info@uudenkujanaho.fi (ilmoittautumiseen merkittävä: nimi, seurueen koko ja toive kellonajasta). Työpajaan pääsy vahvistetaan sähköpostitse vastausviestillä.