Haminan kauppatorilla, Vepan lavalla on Valojen yössä klo 17-22 tarjolla koettavaa monen ikäisille. Vepan lavalla soi humppa ja rokki. Vauhdin huumaa saadaan nuorten tanssijoiden ja sirkustaiteilijoiden esityksistä.

klo 17-17.15 Haminan seudun Tanssijoiden Hip hop -ryhmät avaavat Vepan lavan ohjelman räväkästi, nuorella vimmalla. Esiintymässä on kaksi ryhmää, yli 12-vuotiaiden street hip hop -ryhmä ja Kehitysryhmä. Yli 12-vuotiaiden ryhmä esittää kaksi viime lukuvuonna harjoiteltua tanssia: Tanssi se ulos! ja Finesse. Esitysten välissä ja perässä nähdään Kehitysryhmän esittämänä tanssit 16 shots ja Get it poppin´. Koronan vuoksi näitä tansseja ei ole vielä esitetty julkisesti missään, joten Valojen yössä nautitaan tanssien ensi-esityksistä!

klo 17.15-17.30 HaVe Stepin lasten kilpatanssiryhmä jatkaa ohjelmistossa yhtä vahvalla vimmalla, mutta tanssin tyylilaji muuttuu.

Havestepin tanssijat, pitkä tyttö mustassa mekossa ja pinkissä koristeissa ja poika mustissa housuissa ja valkoisessa paidassa.

klo 17.30-18.15 Valojen yön Toritanssit kutsuu mukaan osallistumaan. Kaikki halukkaat voivat tanssia oman tanssikaverinsa kanssa Tanssiorkesteri Kuunsillan tahtiin.

Tanssiorkesteri Kuunsilta on keväällä 2018 Vaskivuoren lukion siipien suojassa perustettu nuori yhtye, joka keskittyy mukaansa tempaavaan vanhan ajan tanssimusiikkiin. Orkesterin viisi humppakärpäsen puraisemaa jäsentä ovat kaikki Vaskivuoren lukion alumneja. Krista, Eero, Ilmari, Miikka ja Mikko nauttivat yhdessä musisoimisesta ja jakavat hyvän menon mielellään myös yleisönsä kanssa. Yhtye soittaa perinteisiä kappaleita valssista rockiin. Valojen yön keikalla on oiva kattaus tanssilavojen hittejä vuosikymmenten takaa. Kuunsilta tuo viilentyvään syysiltaan lämpimän tuulahduksen kesäistä tanssilavaromantiikkaa ja nostattaa mukavasti sykettä tanssin pyörteisiin uskaltautuvilla.

Kuunsilta orkesterin jäsenet, neljä miestä sinisissä kauluspaidoissa ja nainen kukkamekossa. 

klo 18.15-18.30 Sirkuskoulu Rainbow esittelee Vepan lavan ohjelmassa sirkustaiteen vauhdikkuutta ja nuorten sirkuskoululaisten taituruutta. Esityksessä nähdään akrobatiaa, rullaluistelua ja yksipyöräisten kanssa taiteilua.
Sirkuskoulu Rainbow on yksityinen sirkuskoulu Kotkan Mussalossa. Opetus on tasolta toiselle etenevää, lajeina mm. akrobatia, jongleeraus, erilaiset tasapainoilulajit, kuten yksipyöräiset, tasapainopallot, rolabolat ja rullaluistimet. Sirkuskoulun oppilaat ovat tällä hetkellä iältään 4 -15 -vuotiaita, aloittelijoista esiintyviin harrastajiin.

Rainbown sirkustaide-opetuksessa toimii kannustimena palkintojärjestelmä alkeistason pronssimitali-suoritteista aina ammattilaistason temppuihin jonka suoritettuaan oppilas saa palkinnoksi pokaalin. Esiintymiskeikat ovat myös palkinto, johon pitkäjänteisimmin harjoitelleet, taitavimmat ja innokkaimmat pääsevät mukaan.

Tyttö heittämässä volttia.

klo 18.45-19.15 esiintyvä TILT jazz band sekä klo 19.15-20 Sikovuori tuovat Vepan lavalle nuorta soittoenergiaa, jazzista punk-rockiin, ja klo 20.15-21.00 soittava Pilkku puolestaan tuo lavalle hersyvää bilemeininkiä.

Kolmen pojan bändikuva, joista keskimmäisen pää on läpi rummusta.

klo 21.15-22.00 Rock Criminals soittaa Vepan lavan headlinerina ja huipentaa torin Valojen yö illan ennen ilotulituksen alkua. 

Rock Criminals yhtyeen neljä jäsentä.

Rock Criminals on vuonna 2011 perustettu rock -yhtye, joka on uransa aikana kasvanut esiteinien koulubändistä täysimittaiseksi rock-bändiksi. Myös Valojen yössä bändi on esiintynyt aiemmin. Rock Criminals tunnetaan energisestä live showsta ja periksiantamattomasta asenteesta, joka välittyy kuulijalle musiikin läpi.

Bändin tavoitteet on asetettu korkealle. Se on urallaan soittanut jo reilusti yli sata keikkaa, ja päässyt maistamaan hieman myös isojen klubien loistoa. Ansioluettelosta löytyy muun muassa kaksi keikkaa Nosturissa, sekä esiintyminen Tavastian esikasteena tunnetussa Semifinalissa. Lämppärinä bändi toimi vuonna 2019 legendaarisen Pelle Miljoonan OY:n paluukiertueen keikalla Kotkassa.

Yhtye muistetaan myös televisiosta vuodelta 2018, jolloin bändi oli mukana X Factor ohjelmassa. Bändi tutustui tuolloin rock-legenda Michael Monroeen, jonka kanssa yhtye on tehnyt musiikkia yhdessä. Tällä hetkellä bändi etsii itselleen levy-yhtiötä, jotta saisi otettua urallaan seuraavan askeleen kohti omia unelmia.