Haminan Valojen yö, monitaiteinen, koko perheen kaupunkifestivaali täyttää Haminan kaupunkikeskustan karnevalistisella tunnelmalla 15.-16.9. Festivaalin teemana on VÄRILOISTOA & GLITTERIÄ. Festivaaliohjelmasta löytyy valotaidetta, valaistuja kohteita ja esittävän taiteen ohjelmaa eri ikäisille ja moneen makuun. Poimi omat suosikkisi perjantain Valojen yö -ohjelmasta ja kulje oma ainutlaatuinen valopolkusi iloisen festivaalimme illassa. Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta myyntialueilta, kauppatorilta, Trykininpuistosta ja Hamina Bastionista voi tehdä myös hyviä ostoslöytöjä ja löytää pikkusyötävää, jotta jaksaa vaeltaa elämyskohteesta toiseen koko illan ajan. Tapahtuman vastuullisena järjestäjänä on Haminan kaupunki, ja ohjelmakohteita tarjoamassa on moninainen joukko paikallisia yhdistyksiä ja muita toimijoita. Valojen yö on todellinen yhteisön voimainponnistus. Tervetuloa viihtymään kokoaan suuremmassa pikkukaupungissa, maailmanluokan Haminassa!

OHJELMALAVAT:

Vepan lava
Haminan kauppatori, Satamakatu 12

Klo 1719.30 Vepan lavan ohjelmisto on suunnattu kaiken ikäisille ja Tivoli Huvimyllyn pomppulinna ja muut aktiviteetit ilahduttavat lapsiperheitä lavan läheisyydessä.  

Klo 17–18 Valojen yön tanssit, Tanssiorkesteri Kuunsilta
Valojen yön toritanssit vietetään perinteiseen tyyliin ilman ikärajoja. Sekahaku. Tanssiorkesteri Tanssiorkesteri Kuunsilta luotsaa tanssit sopivaan vireeseen ja tunnelmaan.

Klo 18.30 Kymen flamenco ry, flamenco-tanssiesitys
Kaikenlaista nurkkakuntaisuutta ja sisäpiirejä halveksuen Kymen Flamenco ry haluaa houkuttaa kaikkia innokkaita katsomaan, kokemaan ja tekemään flamencon voimaa. Yhdistyksellä on säännöllistä toimintaa Kotkassa ja Kouvolassa, mutta jäseniä ympäri Kymenlaakson. Ohjelma tuo tuulahduksen Espanjaa Haminaan musiikin, värin ja tanssin kautta. Esityksen kesto n. 15 min. 

Flamenco tanssijoita

Klo 19.00 Projekti Savukone
Projekti Savukone on suomalainen pop-yhtye, joka soittaa menevää melankoliaa. Musiikissa yhdistyvät pop melodiat, tarttuvat kertosäkeet, sielukkaat suomenkieliset sanoitukset, jotka koskettavat kuulijaa ja soljuvat yllättävästi englantilaisen ja amerikkalaisen pop-sanoitusperinteen raameissa. Yleisö saattaa tunnistaa myös klassisen rock-psykedelian vivahteita. Kesto n. 45 min.

Klo 2022 Vepan lavan ottavat haltuun nuorten bändit ja energinen meininki!

Klo 20.00 Lankakerä-2
Lankakerä -2 on tuore ja uusi nimi musiikki scenessä, se koostuu 6 kisumirristä ja on valmis valloittamaan kaikkien sydämet. Lankakerä -2:n kappaleissa voi kuulla kaikkea sähkökitarasta ja bassosta viuluun ja oboeen, ja bändi soittaa klassista, metallia, ja monenmoista sekoitusta. Jäsenet ovat kaikki todella erilaisia nuoria, joita yhdistää heidän rakkaus musiikkiin (ja kissoihin). Tule kuuntelemaan kun autotalli muusikot, ja itseoppineet soittajat kohtaavat suzukin kultalapset ja konservatorion kokeneet soittajat. Kesto n. 45 min.

Klo 21.00 Prairie Plants
Prairie Plants helsinkiläinen rock-trio, joka luo voimakasta ryskettä, tarttuvaa groovea ja raikasta tunnelmaa. Bändi on perustettu 2021 aikana ,jonka loppuvuodesta Pläntsit julkaisi esikois Ep:n. Nämä äänitykset tehtiin erilaisilla kotikonsteilla osittain mikseri kautta yhdelle raidalle. Keikkailun lomassa studio kalusto on kehittynyt ja musiikkiin purkitus kehittynyt. Prairie Plantsin musiikkiin voit tutustua eri suoratoistopalveluista. Kesto n. 45 min.

Ankkalampi
Haminan kesäpuisto, Mannerheimintie 12

Klo 19.00 Sini, Totti & Maria -trio
Sini Muurman (laulu), Totti Pakkanen (kitara) sekä Maria Urpalainen (sello) esittävät Valojen yössä uniikkeja ja tunnelmallisia akustisia sovituksiaan aikamme pop- ja rock-klassikoista. Kesto n. 30 min.

Klo 19.45 Roamin street band
Tamperelainen Roamin Street Band on kymmenen soittajan ja laulusolistien Piritta Lumouksen sekä Johannan Marttilan muodostama kokoonpano, jonka mukaansatempaava lavashow pohjautuu iloiseen ja tanssittavaan New Orleans -jazziin. Aikaisemmin Roamin Street Band on viidyttänyt haminalaista väkeä mm. Haminan Mosna Blues -tapahtumassa. Esityksen kesto n. 45 min.

Klo 20.45 Haminan naislaulajat
Haminan naislaulajat tunnetaan laajasta ohjelmistostaan. Tutuksi ovat tulleet kaunista kotimaatamme kuvaavat ja kunnioittavat laulut Finladiasta Suomenmaahan. Välillä kuoro hiljentyy kirkkokonsertteihin ja toisinaan taipuu myös keveämpään iskelmämusiikkiin ja jopa tangon taikaan. Tätä syysiltaa värittävät ohjelmassa kansanlaulut ja kauniit Kantelettaren runojen pohjalta sävelletyt laulut. Kauniisti kypsynyttä, 76-vuotiasta naiskuoroa johtaa musiikin moniosaaja Johannes Raikas. Kesto n. 30 min.

Klo 21.30 Fire Lady, Tuli-show
Sirkusartisti Tintti Mikkonen, taiteilijanimeltään Fire Lady on tuli- ja ledtaiteen pioneereja Suomessa. Ensi vuonna 25 vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä valotaiteilija suunnittelee ja valmistaa esiintymisasunsa ja suuren osan esiintymiskalustostaan itse. Fire Ladyn esitys antaa mieleenpainuvan elämyksen katsojille. Kesto n. 15 min.

Fire Lady
Sirkusartisti Tintti Mikkonen – Fire Lady.

Hamina Bastioni
Raatihuoneenkatu 12

Klo 17.45 Jytämummo & ystävät
Lapset hiiohoi! Merirosvolaiva on lastattu musiikilla. Hyppää kyytiin laulun maailmaan Jytämummon ja ystävien kanssa! Kesto n. 30 min.

Klo 18.30 Haminan Teinisirkus, Ilma-akrobatiaa ja permanto-taituruutta
Haminan Teinisirkuksen säkenöivät tähdenlennot esittelevät akrobatiataituruuttaan niin lavalla kuin ilmassa. Kesto n. 20 min.

Klo 19.00 Pillumination (Runouden rajoilla -festivaalin ohjelmaa)
Laulullinen folk-punk-radikaalis-akustis-henkinen orkesteri Pillumination Konserni & Karnevaali eli lyhyesti PKK esiintyy ensikertaa Haminassa. Orkesteri soittaa omaa ja lainattua tuotantoa Pia Puun sanoituksin. Soittimina ovat kitaran ja basson lisäksi klarinetti, haitari ja cajon-rumpu. Soittajat ja laulajat Pia, Valo, Susanna, Kirsi, Kukka ja Seya ovat 20–70 -vuotiaita ja rohkaisevat esimerkillään kaikkia ystävyyteen ja kutakin omanlaisensa folk-punk-radikaalis-musiikilliseen iloitsemiseen. Kesto n. 30 min.

Klo 20.00 Blondit amazoonit
Blondit amazoonit on kimmeltävä queerpunkpopshow ulkoavaruudesta. Haminaan amazoonit saapuvat täyteläisessä kukkaloistossa. Kuinka käy keikan tiimellyksessä herkän aluskasvillisuuden? Kesto n. 40 min.

Blondit amazoonit, kuva: Aino Kannisto

Klo 21.00 Kissa
Kissa on yhdistelmä glitterin kyllästämää 70-luvun glam spektaakkelia, dekatenttia kapinaa kapinaa vastaan ja kiihkeää rakkautta. Yhtye ammentaa musiikillisen ja lyyrisen voimansa huolettomasta rock ’n’ rollin alkulähteestä, herkästä ja kuplivasta popestetiikasta sekä voimapopin isoista harmonisista kitaroista ja melodiakoukuista. Livenä Kissa on päällekäyvän riehakasta, leveiden haara-asentojen ja armottomana vinkuvien kitaroiden kuorruttamaa poprock-unelmaa. Talla on pohjassa ja hiki pinnassa, ja hurmos pitää otteessaan alusta loppuun. Kesto n. 45 min.

Kissa-bändi, kuva: Frans Nybacka
Kissa, kuva: Frans Nybacka

Klo 22.00 Valojen yön päätös-show
Haminalaisen Sparkling Honeys -show-tanssiryhmän ja Fire Factoryn yhdessä valmistama lava-show ei jätä yläriviäkään kylmäksi. Näyttävässä ohjelmanumerossa ei pyroissa säästellä ja säihkyvä tanssiryhmä laittaa parastaan Hamina Bastionin lavalla. Esityksen kesto n. 15 min.

Haminalainen show-tanssiryhmä Sparkling Honeys huipentaa Valojen yön päätös-shown yhdessä Fire Factoryn ja AK Sound & Music Servicen kanssa. Kuva: Petri Hiironen.

Hamina Bastionissa avoinna non stop:

Klo 17–23 Labyrinth of Love -valotaidenäyttely
Koko tapahtumaillan ajan Hamina Bastionin holvistossa pääsee ihailemaan valotaidetta. riikka.arte, jyväskyläläinen kuvataiteilija ja taideopettaja, tuo holvistoon toistamiseen UV-valotaide-installaatioista koostuvan, jännittävän labyrintin yhteistyössä Sir Michael Madnessin kanssa. Uusi installaatio tuo Haminaan ennennäkemättömiä valotaiteen elementtejä. riikka.arte ja Sir Michael Madness ovat tehneet taidetta yhdessä monialaisesti jo vuodesta 2010. Heidän valotaideinstallaationsa ovat kiertäneet Helsingistä Enontekiölle asti. Viime vuoden Valojen yössä parivaljakon Labyrinth of Love -näyttely keräsi Haminassa yli 10 000 kävijää.

Valotaidetta riikka.artelta.
Valotaidetta, riikka.arte & Sir Michael Madness

Klo 16–17.30 ja 19–20.30 Labyrinth of Love – UV-maalaustyöpaja
Labyrinth of love -näyttelyn yhteydessä riikka.arte ohjaa UV-maalaustyöpajaa. Maksuttomaan pajaan voi tulla tuunaamaan vaikkapa ikälopusta t-paidasta tai lippiksestä huikean valojenyö-pukineen! Tule tekemään itsestäsi loistava valotuote Valojen yön sykkeeseen. Työpaja soveltuu kaiken ikäisille, jopa ihan pienillekin oman aikuisen avustuksella. Yhden pajan kesto 1,5 h. 

Klo 17–23 Haminan Polkuautopuisto, Hamina Bastioni goes Le Mans
Hamina Bastioniin rakennettu polkuautorata tarjoaa yllin kyllin vauhtia ja viihdykettä sellaisen ystäville. Muistathan totella ratamestari-Ristoa, noudattaa autoradan ohjeistuksia, ja huolehtia hyvästä tankkauksesta sekä omasta ja kaverin turvallisuudesta!

MUUT TAPAHTUMAPAIKAT & VALOPILKUT:

Pormestarintalon Valopuisto
Mannerheimintie 7

klo 18–23 Pormestarin Valopuisto
Valoteoksia, taidetta ja puutarhan tunnelmavalaisu Valojen yön kohokohtia, must see / pakko nähdä -kohde. Kulku puutarhaan vain Galleria Ruutikellarin puoleiselta, valaistulta kujalta. Henkeäsalpaavasta fantasiapuutarhasta voi löytää toinen toistaan hurmaavampia elämyshetkiä. Puutarhan keskeisenä valoteoksena on tänä vuonna Flowers of Life -kollektiivin Waveforms-teos.

 • Waveforms-valoteos, Flowers of Life 
 • Ajatusten lento, Leena Seppä ja työryhmä 
 • Bulle de Savon, Daria Yankovich.
 • Elämästä saa myös lumoutua, Alli Peep
 • Ilo, Elina Ivakko, Anni Kanervo ja Marika Nevalainen
 • Valoteos, Jenna Mäenpää
 • Makrameevaloteos, Satu Ahlqvist-Rakkolainen
 • Menninkylä, Rannikkopajat/Kädentaito- ja taideyksikkö
 • Syksyn pisarat, Harjun oppimiskeskus Puutarha-ala/Kukka- ja puutarhakaupan osaamisalan opiskelijat
 • Meduusa, Kymenlaakson opisto/Kuvataiteen opiskelijat
 • Valosiepparit, Haminan lukion kuvataideryhmä
 • Valo-”motankat”, Pappilansalmen koulun 8. lk/valinnainen kuvataide
 • Valoteos, Kuvataidekoulun oppilaat
 • Lyhtypolku (yhteisöllinen teos), Ruissalon esikoulu/Vekkulit
 • Valomekot, Kristiina Terva-Heinonen
 • Valokukkaköynnökset, Kristiina Terva-Heinonen ja Juha Heinonen
 • Puutarhan valaisu, AK Sound and Music Service
Flowers of Life taiteilijaryhmän valotaideteos Waveforms
Flowers of Life taiteilijaryhmän valotaideteos Waveforms. Kuva: Rami Saarikorpi

Galleria Ruutikellari
Roopertinkatu 8

klo 18–23 Ilta työhuoneella -näyttely, Riikka Lenkkeri
Galleria Ruutikellan syyskuun näyttely on poikkeuksellisesti avoinna Valojen yössä ilta-aikaan. Riikka Lenkkerin näyttely Ilta työhuoneella tarjoaa katsojille mahdollisuuden tarkastella miltä taiteilijan työhuoneella näyttää silloin, kun maalaukset ovat vielä tekeillä. Lenkkeri kuvaa omaa työhuonettaan ja työskentelytapojaan Virginia Woolfilaisessa hengessä, taiteilija tarvitsee oman tilan, missä antaa teosten olla keskeneräisiä – yrityksinä, joita saatetaan hetkenä minä hyvänsä muuttaa tai maalata päälle. Näyttelyssä taiteilijan työpäivä on vaihtunut illaksi ja lähestyväksi yöksi. Maalauksien kuvakulmat ja aiheet ovat välähdyksiä taukoa pitävästä mallista, likaisesta mallipatjasta, keskeneräisistä maalauksista ja työhuoneella olevista huonekasveista. Värit eri muodoissaan, rätit ja työvälineet sekä maalaamisesta aiheutuva sotku ovat myös tarkastelun kohteena. Lenkkerin teoksissa roiskeet, maalitahrat ja lika näyttäytyvät lempeinä ja kodikkuutta luovina jälkinä työhuoneympäristössä. Tummataustaisessa omakuvassa taiteilija istuu vällyihin kääriytyneenä kännykkä kädessään väsynyt ja tyhjä ilme kasvoillaan. Myöhäinen, onnistunutkin, työrupeama kostautuu usein unettomuutena ja valvottuna yönä. Näyttelyssä on esillä maalauksia Yötä vasten ja Työhuoneella teossarjoista, joita Lenkkeri on maalannut vuodesta 2017.
Näyttely avoinna muina aikoina ke-su 3.9.-29.9. klo 11-18.

Yhteisötalo Manski
Rauhankatu 8

klo 16.30 Karlheinz Stockhausen ’Tierkreis’ -kitarakonsertti, esiintyjinä Santeri Rautiainen ja Jonne Grans
Valojen yön lauantain elektroakustinen konsertti on kahden klassisen kitaristin tutkimusmatka Karlheinz Stockhausenin maailmaan. Ohjelmassa kuullaan Karlheinz Stockhausenin merkkiteos Tierkreis (Eläinrata). Teos kuuluu 1900-luvun jälkipuoliskon merkittävimpiin vapaalle kokoonpanolle sävellettyihin teoksiin. Se kuullaan nyt ensimmäistä kertaa Suomessa tällä kokoonpanolla. Konsertin ideana on tarjota ainutlaatuinen konserttielämys, sekä osoittaa että termi ”klassinen musiikki” on sangen rajoittava. Idea konserttiohjelmaan on syntynyt ennakkoluulottomasta suhtautumisesta konserttimusiikkiin, tässä tapauksessa sisältäen myös improvisaation keskeisenä osana esitystä. Itse elektroniikkaa toteutetaan konsertissa keinoilla, jotka ovat tuttuja sähkökitaran soiton maailmasta. Erilaisilla digitaalisilla ja analogisilla efekteillä muokataan äänen sävyä, kestoa sekä voimakkuutta. Äänen muokkaamisen lisäksi konsertin esitykset sisältävät musisoimista erillisen taustanauhan kanssa. Tämän erityisen kamarimusiikkikokoonpanon konsertti kutsuu avomielisesti unohtamaan musiikin raja-aitoja. Konsertin kesto n. 60 min, vapaa pääsy. 

Haminan Taitokeskus
Raatihuoneentori 2

Klo 17–21 Haminan Taitokeskuksen lyhtypaja
Valojen yönä Haminan Taitokeskuksen kellarissa on esillä lasten taiteen perusopetuksen valmistamia töitä vuoden teemaan Väriloistoa ja glitteriä -liittyen. Paikalla on myös askartelupiste, jossa voi tehdä itselleen pienen Valojen yön kartonkilyhdyn. Tapahtuman aikana on mahdollista tutustua myös Taitokeskuksen tiloihin. Ohjelma on avoinna sekä perjantaina että lauanataina. Kellariin ja Taitokeskukseen kuljetaan rappusia pitkin. Tila ei ole esteetön.

Trykininpuisto
Raatihuoneentori 6

Koko tapahtuman ajan: Barbie-näyteikkuna
Pikkuinfo Raatihuoneentorin ja Fredrikinkadun kulmassa tarjoilee silmäkarkkia Valojen yön kävijöille molempina tapahtumailtoina.
Tekijät: Hamina Ekami/Liiketoiminta -visuaalisen myyntityön kurssin opiskelijat

Klo 17–19 Heijastinrasti- seikkailu lapsiperheille. Järj. Haminan avoin varhaiskasvatus

Klo 16–22 Koirien Valojen yö
Trykininpuiston kojulla on myynnissä herkkuja, leluja ja tottakai valo- ja heijastintuotteita koirille! Ohjelmassa DOGVETURE – Koirien kaupunkiseikkailu, jossa ideana etsiä yhdessä koiran kanssa piilotettuja rasteja! Tule mukaan kaupunkiseikkailuun, joka on mukavaa yhdessä oloa koiran ja vaikka koko perheen tai ystävien kesken! Ei tarvitse erillistä ilmoittautumista. Ota koira ja kaveri matkaan mukaan! Vihjekartan voit noutaa meidän Valojen Yö teltta pisteellä ja lähteä matkaan. Ohjelmaa koirille ja omistajille järjestämässä Hyvänmielen Koirakeskus, Lemmikkitarvike OnniPet ja Hyvänmielen koiraharrastajat ry.

Haminan kaupunginmuseo
Kadettikoulunkatu 2

Klo 18–22 Museo auki, non-stop ohjelmaa

Kuka surmasi keisarinnan suosikin?

Haminan kaupunginmuseolla ratkotaan murhamysteeriä Valojen yön toisena iltana. Kävijä matkaa ajassa aikaan, jolloin Venäjän keisarinna ja Ruotsin kuningas vierailivat Haminassa mukanaan joukko hoviensa väkeä. Tässä täysin kuvitteellisessa murhamysteerissä eräs illanvietto on johtanut siihen, että eräs herraskaisista vieraista on päästetty päiviltä. Asiakkaan tehtävänä on selvittää epäiltyjä haastattelemalla, kuka (tai ketkä) mahtaa olla murhan takana. Parhaiten oivaltanut osallistuja palkitaan. Mysteerin ikäraja on 12 vuotta, nuoremmat osanottajat aikuisen seurassa.

Museon vintillä Madame Natalie tulkitsee tarot-korteista kohtalosi. Ennustukseen osallistumisen ikäraja on 16 vuotta. Hinta 3 €/ennustus. Maksutapoina käy käteinen tai MobilePay.

Kuka surmasi keisarinnan suosikin? Murhamysteeri Katariinan palatsissa.

Marian kirkko
Pikkuympyräkatu 34

Klo 18.00 W.A.Mozart, Requiem (pääsymaksullinen)
Musiikinhistorian eräs kauneimmista, kiehtovimmista ja dramaattisimmista teoksista kuullaan Haminan Valojen yön konsertissa Marian kirkossa. Valojen yön teoksena Requiem saa Haminassa myös erityisen visuaalisen tulkintannan; konserttitunnelman täydentää kirkon alttariseinälle heijastettava valoinstallaatio, jonka toteuttaa haminalainen AV-tuotantoyritys JUUTV. Teoksen esittävät Kamarikuoro Aava ja Kaakon Kamarikuoro sekä Requiem-orkesteri, kapellimestarinaan Esa Heikkilä, ja solisteina Leena Arffman (sopraano), Tiina Sinkkonen (altto), Jussi Salonen (tenori) ja Kai Huopainen (basso).
Wolfgang Amadeus Mozartin (1756–1791) Requiem on kiistatta yksi länsimaisen taidemusiikin parhaista teoksista ja sielunmessuista esitetyin. Vavahduttavan mahtipontinen, mutta syvän lohdullinen Requiem eli sielunmessu puhuttelee elämän rajallisuuden äärellä. Mozart sävelsi teosta kuolinvuoteellaan, ja se jäikin kohtalokkaasti kesken joulukuussa 1791. Sävellyksen viimeisteli Mozartin avustaja Franz Xaver Süssmayr (1766–1803).
Liput 10 € (kortti- ja käteismaksu). Lipunmyynti ovelta alk. klo 17.00.

Haminan pääkirjasto
Rautatienkatu 8

klo 10–14 Kirjasto on avoinna, poistokirja- ja lehtimyyntiä.

Haminan Lipputorni
Kaivokatu 6

klo 18–21.30 SATEENKAARILINNA
Hamina Pride ry järjestää Lipputorniin värikkään sateenkaarevan levähdyskeitaan, jonka yläkertaan voit kavuta rauhoittumaan turvalliseen tilaan keskustan ylle. Lipputornin alakerrassa tarjolla kahvia, sateenkaari-infoa ja rentoa jutustelua. Sateenkaarilinna on kaikille avoin, ikärajaton ja pääsymaksuton. Nähdään Valojen Yössä!

Vanha uimahalli
Satamakatu 3

klo 17–23 Äänen Kosketus – Jatkumo -näyttely

Äänen kosketus – Jatkumo on kahteen tyhjään allastilaan jakautuva kokonaistaide-elämys, näyttely ja installaatio.
Installaation aikana kokija voi käydä vuoropuhelua kahden eri tilan ja teoksen välillä. Installaatio alkaa isosta altaasta tilateoksella, joka on syntynyt yhteistyössä kuvataiteilija Inari Porkan, äänitaiteilija Riku Kantolan ja haminalaisten nuorten kesken.Tila-installaatiossa on myös yksin koettava äänistimulaatio-osuus, jonka äänitaiteilija Riku Kantola ohjaa osallistujalle, yhdelle kerrallaan. Äänen kosketus on kokonaisvaltainen kokemus joka menee konkreettisesti ihon alle. Sen kesto on 25 min ja se koetaan äänistimulaatiojärjestelmän kautta selällään maaten. Äänen kosketus -äänistimulaatioon varataan oma vastaanottoaika ajanvarauslinkistä
Äänistimulaatiojärjestelmä vaikuttaa äänen, musiikin, äänimaisemien sekä kehoon johdetun matalataajuusresonanssin kautta. Järjestelmässä osa äänivärähtelystä johdetaan kehon eri osiin, ja osa johdetaan auditiiviseksi (kuultavaksi) kokemukseksi monikaiutin-äänentoistojärjestelmän kautta. Yhdistelmä luo kokijalle aivan uudenlaisen tavan kokea ääntä ja taidetta.
HUOM! Installaatio on lähtökohtaisesti täysin turvallinen, mutta osallistumista tulee välttää, jos sinulla on:

* epilepsia
* migreeni tai jokin muu aivoihin vaikuttava ja tämän seurauksena vakavia oireita tuottava sairaus
* yliherkkyys
* mielenterveysongelmia
* rytmihäiriöitä
* akuutti tulehdustila
* akuutti veritulppa
* aktiivinen syöpä
* flunssa ja kuume
* välilevyn pullistumat akuutissa vaiheessa
* vakava silmäsairaus (mykiön tai linssin irtoamisen vaara, silmäleikkaus)
* jos sinut on juuri avoleikattu tai sinulla on jokin muu verenvuodon vaara
* jos olet raskaana
* jos olet ottanut rokotuksen 24 tunnin sisällä
Näyttelyssä koetaan paljon eri värisiä valoja sekä ääntä fyysisenä värähtelynä kehossa sekä korvien kautta koettuna. Osallistuminen äänistimulaatioon tulee tehdä edelliset seikat huomioiden, vastuullisesti. 

Ravintola Kerho
Kadettikoulunkatu 3

klo 2022 Säkeittäin säpinää -runoburleski (Runouden rajoilla -festivaalin ohjelmaa)
Runouden rajoilla goes burlesque! Yleisö kutsutaan viettämään huumaavia hetkiä ravintola Kerhon uskomattomaan show & dinner -iltaan. Ennennäkemätön kattaus häikäiseviä burlesque- ja drag-artisteja tarjoaa säkeittäin säpinää ja säihkyvää suhinaa! Esitysten lomassa voi halutessaan nauttia ravintola Kerhon loihtiman makoisan kolmen ruokalajin illallisen.

Kuvataiteilija Timo Tähkäsen drag alter ego Maimu Brushwoodin runot käsittelevät usein kasvukipuja, identiteetin löytymistä ja herkuttelua.


Illan aikana viihdyttävät:

 • Maimu Brushwood
 • Freddie Fon Due
 • Bettie Blackheart
 • Frank Doggenstein
 • Lady Laverna
 • Lady Misty May
 • Bent van der Bleu
 • Josephine Flux

Juontajana Stella Polaire
Pick-up artisteina Lady Saffron ja PaPau Unique

Show & Dinner -lippu 50 €
Pelkkä show -lippu 20 €

Lippuja voi ostaa täältä.

Vahvana esiintyjänä ja monitaiturina tunnettu Lady Laverna muuntautuu vaivatta hempeästä röyhkeäksi ja haastaa perinteiset sukupuoliroolit flirttailen tiensä yleisön sydämiin. Laverna on esiintynyt vuosia niin Suomessa kuin Euroopan ja jopa New Yorkin lavoilla. Kuva Asko Jonathan Photography.

Alueella kiertävät ohjelmat lauantaina:

Klo 16–18 Haminan Teinisirkus

Klo 19–21 Sirkuskoulu Rainbow

Klo 18–20.30 Fire Lady, Valon kuningatar

Valon kuningatar Valojen yössä 2022.

 

Haminan Runoyhdistyksen tuottama Runouden rajoilla -festivaali 14.–16.9. limittyy ohjelmistollaan Valojen yöhön tarjoten monipuolista ja laadukasta sanataiteen sisältöä monen ikäisille. Runouden rajoilla -festivaalin koko ohjelman löydät tästä linkistä.